Неділя, 05.05.2024, 15:14Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт учителя української мови та літератури Любчик Н.Г.
Меню сайту
Сайт моєї школи
Друзі сайту
Міністерство науки і освіти Укрїни Освіта Рівненщини Управління освіти м.Рівне Освіта м.Рівне
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Блог


Головна » 2014 » Листопад » 23 » Про себе
19:35
Про себе

 

Любчик Наталія Георгіївна

Педагогічне кредо

«Віддай дитині крихітку себе. За це душа поповниться світлом»

Інноваційні форми роботи та технології, що використовуєте:

інтерактивна технологія кооперативного навчання:

робота в парах, групах, карусель, два-чотири-всі разом;

 технології колективного групового навчання:

обговорення проблеми в загальному колі, мікрофон,

незакінчене речення, мозковий штурм, ажурна пилка;

технології ситуативного моделювання:

розігрування ситуації за ролями («рольова гра», «Програвання сценки»,

«Драматургія»);

технології опрацювання дискусійних питань:

 метод «Прес», «Займи позицію», дискусія та ін.

10.

Власний особистісний і педагогічний портрет (у формі короткої замітки обсягом до однієї сторінки в електронній формі).

Учитель – це особистість

11.

Посилання на блог: http://lubchik71.ucoz.ua

 

Учитель – це особистість

Учитель приходить до школи, щоб запалити вогник у дитячих очах, щоб не залишити байдужими дитячі душі, щоб забарвити навчання радістю, щоб школа стала для дітей рідною. А для цього душа його має бути щирою та відкритою, серце великим і люблячим, розум  – ясним та безмежним. А ще вчитель повинен вміти пропустити через себе кожну проблему дитини, зрозуміти її душу. Саме такою намагається бути вчитель української мови та літератури Любчик Наталія Георгіївна.

Народилася Наталія Георгіївна в с.Микулин Гощанського району Рівненської області. Успішно закінчила Тучинську середню школу. З дитинства мріяла бути вчителем. Незважаючи на різні життєві перешкоди, все-таки стала студенткою філологічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету, який закінчила з відзнакою. Мрія здійснилася – з 2007року працює вчителем Рівненської загальноосвітньої школи №25. Своїм життєвим кредом обрала слова Л.Костенко «Віддай дитині крихітку себе. За це душа поповниться світлом».

Наталія Георгіївна працює над проблемною темою: «Використання інформаційно-комунікативних технологій на уроках української мови та літератури як засіб когнітивної компетенції школярів».

Щоб досягти поставленої мети щодо вивчення проблемної теми вчитель у своїй практиці впроваджує новітні  комп’ютерні технології, проекти, методи навчання: відкритий мікрофон, мозковий  штурм , ажурну пилку , комунікативно – ситуативні  вправи, рольові ігри тощо.

На уроках також використовує   методи кооперативного навчання:

робота в парах, в групах, акваріум; карусель. 

Наталія Георгіївна дає можливість учням самостійно визначати мету їхнього навчання. Спонукає дітей до творчого мислення, вміння висловлювати власні думки на різні комунікативні теми. Вони із задоволенням складають монологи, рольові діалоги, презентації, творчі проекти, інсценізацію вивчених творів, рецензують відповіді учнів, перевіряють роботу сусіда і самостійно оцінюють.

Вчитель застосовує на уроці перегляди фільмів або їх фрагментів за прочитаними програмовими текстами, телепередачі про письменників.

Використовуючи комп’ютерні технології, педагог слідкує за вдосконаленням показників творчої активності учнів наявності у творчій діяльності ціннісних життєвих орієнтирів та соціальної спрямованості особистості на засвоєння знань, умінь, навичок; потреб в знаннях; інтересу до процесу навчання, самостійності, відповідальності, творчого підходу до розв’язання завдань; володінні засобами творчої діяльності, уміння самостійно мислити, виділяти головне, аналізувати; уміння застосовувати на практиці засвоєні знання; бажання ділитися з іншими своїми знаннями і досвідом.

Отже, якби хотілося, щоб суспільство нарешті зрозуміло, що в будь-які часи, особливо сьогодні, учитель – це особистість, з якою підлітки перевіряють свої життєві позиції. А тому повинен пам’ятати, що він – єдиний, хто допомагає прозріти цим молодим шукачам, самовпевненим підліткам. Саме цього намагається досягнути Наталія Георгіївна.

Рівненська

загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№25

 

 

 

Кабінет

української мови та літератури №35

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 1625 | Додав: natalub | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
avatar
0
1 Andrii • 21:35, 08.12.2014
Яка ж ви молодець).
avatar
0
2 natalub • 18:23, 19.12.2014
Дякую, Андрійку! Це ж ви у мене молодці!!!
avatar
Пошук
Точний час
Вхід на сайт

Календар
Календар України